UK flag

Mentometer AS:

  • Tlf. (+47) 22 00 76 50

Beady Belle

Beady Belle
  • Homepage

Artisten, vokalisten og låtskriveren Beady Belle slipper sitt første album som soloartist i September 2016. Bandet, Beady Belle, ble oppløst i 2015. Artisten, Beady Belle, vil heretter fortsette reisen alene. Det nye albumet har derav fått tittelen "On my own".

På dette nye albumet (som på alle tidligere Beady Belle-album) har hun skrevet alt av musikk og tekst. Den anerkjente jazz pianisten, Bugge Wesseltoft, er produsent på platen og han spiller også alt av piano.

Beady Belle fulgte drømmen sin. "On my own"-albumet ble spilt inn i New York City, med amerikanske musikere i verdensklasse; Gregory Hutchinson (trommer), Reuben Rogers (bass) og Joshua Redman (saxofon). Atmosfæren fra den pulserende metropolen ble samlet inni studioet i hjertet av Manhattan. Alle sangene er live recordet.

Soundet på dette albumet gir assosiasjoner til 70-tallet. Recordet i Eastside Sound Studio (grunnlagt 1972) - med akustiske trommer, kontrabass, flygel og Fender Fhodes.

Det er en grunnleggende kvalitetsfølelse gjennom hele produksjonen. Alt fra de sterke tekstene og melodiene, de virtuose musikerene i bandet, solistene, til den nære og fløyelsmyke vokalen. Det er lekent og gyngende, men samtidig kontrollert. Mykt og behagelig, men med friksjon som biter.

Sangene er melodiske, groovy, kraftfulle og levende! Hver sang er en miks av sjangre - jazz, pop, soul og R&B - rett og slett Beady Belle

Beady Belle er kjent for å ha særdeles sterke live-opptredener. Hun vil bli å finne på festivaler og konsertscener i Norge og Europa gjennom høsten 2016 og sommeren 2017. En sterk signatur til Beady Belles livekonserter, er at hun og bandet fortsetter å leke med sangene - åpne opp materialet og gi rom for improvisasjon og lek. To Beady Belle-konserter er aldri like. Musikerene på livekonsertene vil bl.a. være Anders Aarum, Marius Reksjø og Andreas Bye.